Harry Potter-Škola magije Durmstrang
Dobrodošli na najbolji Harry Potter forum.Tvoj ulazak u Školu magije Durmstrang je zagarantiran!
Sve što trebaš sada napraviti jest: registrirati se ako već nisi ili logirati se ako si registrirani korisnik ovog Harry Potter foruma...Molimo Vas ako se još niste razvrstali da to učinite u što kraćem roku...
Hvala unaprijed...!
Želimo Vam čarobnu zabavu... c(:Harry Potter-Škola magije Durmstrang

Škola počinje 20 ožujka(marta).Prijave za školovanje su u toku.
 
Početna stranicaPortalFAQRegistracijaPartneriLoginBlog foruma
Škola počinje 20 ožujka(marta).Prijave za školovanje su u toku.
Školski bodovi...

G..0
R...0
H...0
S...0

Poll
ocijenite forum
1
13%
 13% [ 17 ]
2
1%
 1% [ 1 ]
3
1%
 1% [ 1 ]
4
1%
 1% [ 1 ]
5
3%
 3% [ 4 ]
6
0%
 0% [ 0 ]
7
3%
 3% [ 4 ]
8
5%
 5% [ 6 ]
9
6%
 6% [ 7 ]
10
68%
 68% [ 86 ]
Ukupno glasova : 127
Postani naš prijatelj na Facebook i Twitter profilu i pozovi sve svoje prijatelje...
Share | 
 

 Josipova kuća sovi 2

Go down 
Autor/icaPoruka
Josip Severus Cullen
2.godina Durmstanga
2.godina Durmstanga
Josip Severus Cullen

Broj postova : 1285

PostajNaslov: Josipova kuća sovi 2   sri lip 30 2010, 13:12

[img]

O SOVAMA

Životni prostor

Šumske sove obitavaju na području srednje Europe u bjelogoričnim i miješanim šumama. Susrećemo ju i u parkovima, vrtovima, starim grobljima te u blizini čovjekovih prebivališta. Nemaju "uški".

Hrana i lov

Sove uglavnom love noću, pažljivo vrebaju svoj plijen a kada ga ugledaju gotovo nečujno se spuste i napadnu. Sovino perje je vrlo mekano, a posebno je prilagođeno perje na krilima koje na prednjem kraju imaju nazubljen rub. Sve to zajedno pomaže da sovin let bude potpuno nečujan te ju učini vještim lovcem. Ona čuje tako dobro da plijenov položaj može odrediti sluhom, tako da može loviti i u popunom mraku. Prehrana joj je raznolika, lovi male sisavce, ptice, vodozemce i kukce.

Razmnožavanje

Pare se u proljeće, i parovi ostaju zajedno cijeli život. Udvaranje započinje u veljači i iskazuje se glasnim lupanjem kljunom i tihim lepetanjem krilima. Prikladna mjesta za gniježđene ženka bira u dupljama starih stabla ili praznim gnijezdima drugih grabljivica. Ženka snese 2-5 jaja te sama sjedi na njima dok joj mužjak samo donosi hranu. Mali ptići nakon izleganja u gnijezdu ostaju pet tjedana i tek onda počinju polijetati. Kada postanu samostalni majka ih tjera iz gnijezda tako da moraju potražiti svoje vlastito područje.

Oči

Imaju krupne, izbuljene i okrugle oči na prednjoj strani glave koje im omogućavaju da dobro procjene udaljenost i brzinu plijena. Imaju 100 puta bolji vid od čovjeka. Oči sova su nepokretne, kao i u većine ptica, te moraju okretati glavu da bi preusmjerile pogled. Glavu mogu okrenuti i do 180°, dok se za neke tvrdi da mogu i do 270°.

Sove mogu gledati na jako velikim udaljenostima, posebno noću. S druge strane, ne mogu vidjeti ništa što je bliže od desetak centimetara.

Sluh

Dok druge ptice imaju, po pravilu, male okrugle slušne otvore, u sova su ti otvori vertikalno izduženi i gotovo dugi skoro koliko i sama glava. Međutim, slušni otvori im nisu smješteni simetrično - desni je malo iznad lijevog. Ta asimetrija je od vrste do vrste manje ili više izražena, ali postoji kod svih. Osim toga, mnoge sove imaju upadljiv „veo“ oko očiju od paperjastog vjenca koji usmjerava zvuk prema ušima. Zajedno sa pernatim ušima, taj veo im služi za pokazivanje raspoloženja i često su upadljive boje. Ulogu slušnih školjki igraju kratka i tvrda pera koja su smještena ispred i iza slušnog otvora i pomažu pri određivanju smjera zvuka. Iz istog razloga, sove imaju širu lubanju nego većina ptica.

Utjecaj sove na kulturu

U mnogim djelovima svijeta, sove su povezivane sa smrću i nesrećom, vjerojatno zbog njihovog noćnog života i karakterističnog hukanja. Međutim, u nekim djelovima svijeta sove su bile povezivane sa mudrošću i uspjehom, često prikazivane kao božji ljubimci.

U Starom Egiptu, lik sove se koristio za označavanje slova „m“. Ovaj hijeroglif je obično bio crtan tako da bi sova izgledala polomljenih nogu „da grabljivica ne bi oživjela“.

U Keniji, pripadnici plemena Kikuju su vjerovali da je sova znak smrti i da, ako čovjek vidi sovu, netko će umrijeti.

Među urođenicima američkih kontinenata (npr. u plemenu Hopi u SAD), sove su često bile povezivane sa zlom i vještičarenjem. Poput pera orla, religijsko posjedovanje pera sove je regulirano federalnim zakonom.

Civilizacije Asteka i Maya, kao i drugi urođenici Srednje Amerike, su sovu smatrali simbolom smrti i uništenja. Čak, astečki bog smrti, Miktlantekuhtli, je obično prikazivan u obliku sove. Na španjolskom jeziku postoji izreka "cuando el tecolote canta, el indio se muere" („kada sova zapjeva, Indijanac umre“). Reč „tecolote“ znači „sova“ i koristi se u nekim djelovima Meksika, iako je ispravna riječ za sovu u španjolskom jeziku „buho“. Pripadnici plemena Mohe u starom Peruu su obožavali sovu i često je slikali u umjetnosti.

U japanskoj kulturi, na sove se gledalo kao na negativne ili pozitivne pojave. Ponekad su predstavljale božanske glasnike, dok su tipične i rogate sove predstavljale đavolske simbole.
Chouette

U indijskoj kulturi, bijela sova se smatra ljubimcem Lakšmi, boginje bogatstva, i stoga se smatra vjesnikom uspeha. Tu sova, kao simbol mudrosti, predstavlja i sastavni dio grba indijske Vojne akademije. U kolokvijalnoj upotrebi, međutim, taj se simbol često koristi da označi glupost.

U grčkoj mitologiji, sove su obično povezivane sa boginjom Atenom, boginjom pticom, koja se povezivala sa mudrošću, umjetnošću i raznim sposobnostima i, posljedično, i sove su povezivane sa mudrošću. Nezvanično, sove predstavljaju maskotu Mense.

Atenski novac, iskovan poslije 449. prije n.e. sa likom boginje Atene na prednjoj strani i predstavom sove na reversu.

Rimljani, pored toga što su nasljedili grčka vjerovanja u vezi sa sovama, su ih povezivali i sa smrću. Zbog toga, sova je predstavljala loš znak.

Poput toga, u rumunjskoj kulturi, žalosni huk sove je značio predskazanje smrti nekog u blizini. U Finskoj sova, paradoksalno, predstavlja i znak mudrosti i znak gluposti (vjerojatno zbog svoje izbuljenosti).


[i]NAGRADNE IGRE

1.Napiši bajku ili priču o nekoj sovi. Priča mora imati najmanje 100 riječi a najviše 200. (igra traje do 01.10.2010.) (nagrada je jedna besplatna sova po vašem odabiru ili ako već imate ovdje kupljenu sovu 20 dana bez hranjenja svoje sove (više o hranjenju pogledajte u dućanu sa sovama sasvim ispod) i potvrda za najljepšu priču o sovi u Durmstrangu) Radovi se šalju na moj pp.

2.Nacrtaj jednu ili više sovi na papir A4 te ga slikaj i sliku pošalji meni na pp. (nagrada je jedna besplatna sova po vašem odabiru ili ako već imate ovdje kupljenu sovu 20 dana bez hranjenja svoje sove (više o hranjenju pogledajte u dućanu sa sovama sasvim ispod) i potvrda za najljepšu sliku sove u Durmstrangu. Igra traje do 05.10.

3.Sa interneta skini sliku sove te je pošalji meni na pp te ću ja odabrati najljepšu. (nagrada je jedna besplatna sova po vašem odabiru ili ako već imate ovdje kupljenu sovu 20 dana bez hranjenja svoje sove (više o hranjenju pogledajte u dućanu sa sovama sasvim ispod) i potvrda za najljepšu sliku sove slikane fotoaparatom u Durmstrangu. Igra traje do 10.10.


[b][i][u] PRIVJESCI I BEDŽEVI U OBLIKU SOVA

[img]
PRIVJESAK: 10 galeona

[img]
BEDŽ: 5 galeona

KUPNJA SOVI

NA OVOJ TEMI ĆETE MOĆI KUPOVATI I HRANITI SVOJU SOVU. SVAKA SOVA VEĆ IMA IME ALI VI GA MOŽETE PROMIJENITI ALI SAMO AKO MENE PITATE. HRANJENJE JE DOSTA SMIJEŠNO, UGLAVNOM SVAKI DAN ĆETE MORATI OVDJE POSLATI PORUKU SA NJEZINIM IMENOM I HRANOM KOJU JEDE. PRIMJER ( HEDVIGA MIŠ). JA ĆU PREGLEDAVATI PORUKE, AKO NISI SOVU NAHRANIO VEĆ SEDAM PUTA, SOVA TI SE ODUZIMA! TAKO JE I SA ČIŠĆENJEM KRLETKE, NJU TREBA ČISTITI JEDNOM ILI DVAPUT TJEDNO (VEĆ ĆE VAM PISATI KOLIKO). MORAŠ POSLATI PORUKU U KOJOJ PIŠE SOVINO IME I KRLETKA. PRIMJER ( HEDVIGA KRLETKA). AKO NISI VEĆ DESET PUTA OČISTIO KRLETKU SOVA TI SE ODUZIMA!

KUPLJENE SOVE I NJIHOVI VLASNICI

HELGA - BELLS C. POTTER
PUFKO - BELLS C. POTTER
TONKA - TEA ROCK POTTER

OSTALE SVE SOVE MOŽETE KUPITI!!!


A EVO KOLIKO VLASNICI PUTA NISU NAHRANILE SOVE:

BELLS C. POTTER (HELGA): 5
BELLS C. POTTER (PUFKO): 2
TEA ROCK POTTER(TONKA) : 2

NAKON KRAJA SVAKOG MJESECA ĆU VLASNIKU NEKE SOVE KOJI JE NAJREDOVITIJE HRANIO SVOJU SOVU SKRATITI DOBIVANJE MLADE SOVE!!! TERMIN ZA DOBIVANJE MLADIH JE ČETIRI MJESECI, A SRETNOM VLASNIKU ĆU TERMIN PREMJESTITI ZA JEDAN MJESEC ¨!!!

OVO SU TERMINI KADA ĆE SOVE MOĆI DOBITI MLADE ODNOSNO VLASNICE JOŠ JEDNU OVOGA PUTA BESPLATNU SOVU:

HELGA: 07.09.
PUFKO: 13.10.
TONKA: 13.09.MOĆI ĆU VAM ODGOVARATI SAMO PETKOM I VIKENDOM! NAŽALOST!

SNJEŽNE SOVE:


[IMG=https://redcdn.net/ihimizer/img46/9931/helga.jpg][/IMG]

KUPLJENA!!!
IME:HELGA
SPOL:ŽENSKO
HRANA:MIŠEVI
HRANITI JEDNOM DNEVNO PO TRI MIŠA (PORUKA ZA HRANJENJE: HELGA MIŠ MIŠ MIŠ)
ČIŠĆENJE KRLETKE: JEDNOM TJEDNO (PORUKA ZA ČIŠĆENJE: HELGA KRLETKA)
ŽIVOTNA DOB: 7 GODINA
TJEDNO JE PUŠTATI 2 PUTA (PORUKA ZA PUŠTANJE IZ KRLETKE: HELGA PUŠTA. IZ KRLET.)
POTOMSTVO: MOŽEŠ DOBITI NAKON 4 MJESECA ŠTO IMAŠ HELGU SAMO AKO SI JU HRANIO,ČISTIO I PUŠTAO IZ KRLETKE SVAKODNEVNOIME:LUCY
SPOL:ŽENSKO
HRANA:MIŠEVI I ŽABA
HRANITI JEDNOM DNEVNO PO DVA MIŠA I JEDNU ŽABU (PORUKA ZA HRANJENJE: LUCY MIŠ MIŠ ŽABA)
KRLETKU ČISTITI JEDNOM TJEDNO (PORUKA ZA ČIŠĆENJE KRLETKE: LUCY KRLETKA)
ŽIVOTNA DOB: 8 GODINA
DATUM ROĐENJA: 16.05.2010.
DVAPUT TJEDNO JE PUŠTATI IZ KRLETKE (PORUKA ZA PUŠTANJE IZ KRLETKE: LUCY PUŠTA. IZ KRLE.)
POTOMSTVO: NAKON 4 MJESECA ŠTO IMAŠ LUCY SAMO AKO SI JE REDOVITO HRANIO,ČISTIO I PUŠTAO IZ KRLETKE)
CIJENA: 70 GALEONA
IME:MILLIE
SPOL:ŽENSKO
HRANA:MIŠEVI I ŽABA
HRANITI JEDNOM DNEVNO PO DVA MIŠA I JEDNU ŽABU (PORUKA ZA HRANJENJE: MILLIE MIŠ MIŠ ŽABA)
KRLETKU ČISTITI JEDNOM TJEDNO (PORUKA ZA ČIŠĆENJE KRLETKE: MILLIE KRLETKA)
ŽIVOTNA DOB: 8 GODINA
DATUM ROĐENJA: 13.02.2010.
DVAPUT TJEDNO JE PUŠTATI IZ KRLETKE (PORUKA ZA PUŠTANJE IZ KRLETKE: MILLIE PUŠTA. IZ KRLE.)
POTOMSTVO: NAKON 4 MJESECA ŠTO IMAŠ MILLIE SAMO AKO SI JE REDOVITO HRANIO,ČISTIO I PUŠTAO IZ KRLETKE)
CIJENA: 70 GALEONAKUPLJENA!!!
IME:PAMEL
SPOL:ŽENSKO
HRANA:MIŠEVI
HRANITI JEDNOM DNEVNO PO DVA MIŠA I JEDNU ŽABU (PORUKA ZA HRANJENJE: TINA MIŠ MIŠ MIŠ)
KRLETKU ČISTITI JEDNOM TJEDNO (PORUKA ZA ČIŠĆENJE KRLETKE: TINA KRLETKA)
ŽIVOTNA DOB: 7 GODINA
DATUM ROĐENJA: 13.02.2010.
DVAPUT TJEDNO JE PUŠTATI IZ KRLETKE (PORUKA ZA PUŠTANJE IZ KRLETKE: TINA PUŠTA. IZ KRLE.)
POTOMSTVO: NAKON 4 MJESECA ŠTO IMAŠ TINU SAMO AKO SI JE REDOVITO HRANIO,ČISTIO I PUŠTAO IZ KRLETKE)
CIJENA: 70 GALEONA
KUPLJENA!!!!!!ŠUMSKE SOVE:IME:PRASKAVKO
SPOL:MUŠKO
HRANA:CRVI,GLISTE I ŽOHARI
HRANITI JEDNOM DNEVNO (PORUKA ZA HRANJENJE: PRASKAVKO CRV GLISTA ŽOHAR)
KRLETKU ČISTITI JEDNOM TJEDNO (PORUKA ZA ČIŠĆENJE KRLETKE: PRASKAVKO KRLETKA)
ŽIVOTNA DOB: 4 GODINE
DATUM ROĐENJA: 07.02.2010.
DVAPUT TJEDNO GA PUŠTATI IZ KRLETKE (PORUKA ZA PUŠTANJE IZ KRLETKE: PRASKAVKO PUŠTA. IZ KRLE.)
POTOMSTVO: NAKON 4 MJESECA ŠTO IMAŠ PRASKAVKA SAMO AKO SI GA REDOVITO HRANIO,ČISTIO I PUŠTAO IZ KRLETKE)
CIJENA: 60 GALEONAIME:TINO
SPOL:MUŠKO
HRANA:CRVI,GLISTE I MUHE
HRANITI JEDNOM DNEVNO (PORUKA ZA HRANJENJE: TINO CRV GLISTA MUHA)
KRLETKU ČISTITI JEDNOM TJEDNO (PORUKA ZA ČIŠĆENJE KRLETKE: TINO KRLETKA)
ŽIVOTNA DOB: 4 GODINE
DATUM ROĐENJA: 07.02.2010.
DVAPUT TJEDNO GA PUŠTATI IZ KRLETKE (PORUKA ZA PUŠTANJE IZ KRLETKE: TINO PUŠTA. IZ KRLE.)
POTOMSTVO: NAKON 4 MJESECA ŠTO IMAŠ TINČEKA SAMO AKO SI GA REDOVITO HRANIO,ČISTIO I PUŠTAO IZ KRLETKE)
CIJENA: 50 GALEONAKUPLJEN!!!
IME:PUFKO
SPOL:MUŠKO
HRANA:SKAKAVCI,MUHE I ŽOHARI
HRANITI JEDNOM DNEVNO (PORUKA ZA HRANJENJE: PUFKO SKAKAVAC MUHA ŽOHAR )
KRLETKU ČISTITI JEDNOM TJEDNO (PORUKA ZA ČIŠĆENJE KRLETKE: PUFKO KRLETKA)
ŽIVOTNA DOB: 5 GODINA
DATUM ROĐENJA: 13.02.2010.
DVAPUT TJEDNO GA PUŠTATI IZ KRLETKE (PORUKA ZA PUŠTANJE IZ KRLETKE: PUFKO PUŠTA. IZ KRLE.)
POTOMSTVO: NAKON 4 MJESECA ŠTO IMAŠ PUFKA SAMO AKO SI GA REDOVITO HRANIO,ČISTIO I PUŠTAO IZ KRLETKE)
CIJENA: 50 GALEONA


KUKUVIJE:
IME:OLLIE
SPOL:MUŠKO
HRANA:CRVI,MUHE I ŽOHARI
HRANITI JEDNOM DNEVNO (PORUKA ZA HRANJENJE: OLLIE CRV MUHA ŽOHAR)
KRLETKU ČISTITI JEDNOM TJEDNO (PORUKA ZA ČIŠĆENJE KRLETKE: OLLIE KRLETKA)
ŽIVOTNA DOB: 5 GODINA
DATUM ROĐENJA: 07.02.2010.
DVAPUT TJEDNO GA PUŠTATI IZ KRLETKE (PORUKA ZA PUŠTANJE IZ KRLETKE: OLLIE PUŠTA. IZ KRLE.)
POTOMSTVO: NAKON 4 MJESECA ŠTO IMAŠ OLLIA SAMO AKO SI GA REDOVITO HRANIO,ČISTIO I PUŠTAO IZ KRLETKE)
CIJENA: 60 GALEONA
IME:MONNIE
SPOL:MUŠKO
HRANA:CRVI,MUHE I ŽOHARI
HRANITI JEDNOM DNEVNO (PORUKA ZA HRANJENJE: MONNIE CRV MUHA ŽOHAR)
KRLETKU ČISTITI JEDNOM TJEDNO (PORUKA ZA ČIŠĆENJE KRLETKE: MONNIE KRLETKA)
ŽIVOTNA DOB: 6 GODINA
DATUM ROĐENJA: 16.05.2010.
DVAPUT TJEDNO GA PUŠTATI IZ KRLETKE (PORUKA ZA PUŠTANJE IZ KRLETKE: MONNIE PUŠTA. IZ KRLE.)
POTOMSTVO: NAKON 4 MJESECA ŠTO IMAŠ MONNIA SAMO AKO SI GA REDOVITO HRANIO,ČISTIO I PUŠTAO IZ KRLETKE)
CIJENA: 60 GALEONA
IME:WILLIE
SPOL:MUŠKO
HRANA:CRVI,MUHE I ŽOHARI
HRANITI JEDNOM DNEVNO (PORUKA ZA HRANJENJE: WILLIE CRV MUHA ŽOHAR)
KRLETKU ČISTITI JEDNOM TJEDNO (PORUKA ZA ČIŠĆENJE KRLETKE: WILLIE KRLETKA)
ŽIVOTNA DOB: 5 GODINA
DATUM ROĐENJA: 16.05.2010.
DVAPUT TJEDNO GA PUŠTATI IZ KRLETKE (PORUKA ZA PUŠTANJE IZ KRLETKE: WILLIE PUŠTA. IZ KRLE.)
POTOMSTVO: NAKON 4 MJESECA ŠTO IMAŠ WILLIA SAMO AKO SI GA REDOVITO HRANIO,ČISTIO I PUŠTAO IZ KRLETKE)
CIJENA: 60 GALEONA


ĆUK:
IME:PERO
SPOL:MUŠKO
HRANA:CRVI,MUHE I ŽOHARI
HRANITI JEDNOM DNEVNO (PORUKA ZA HRANJENJE: PEROCRV MUHA ŽOHAR)
KRLETKU ČISTITI JEDNOM TJEDNO (PORUKA ZA ČIŠĆENJE KRLETKE: PERO KRLETKA)
ŽIVOTNA DOB: 5 GODINA
DATUM ROĐENJA: 16.05.2010.
DVAPUT TJEDNO GA PUŠTATI IZ KRLETKE (PORUKA ZA PUŠTANJE IZ KRLETKE: PERO PUŠTA. IZ KRLE.)
POTOMSTVO: NAKON 4 MJESECA ŠTO IMAŠ PERU SAMO AKO SI GA REDOVITO HRANIO,ČISTIO I PUŠTAO IZ KRLETKE)
CIJENA: 60 GALEONA

[IMG=https://redcdn.net/ihimizer/img203/527/garo.jpg][/IMG]


IME:GARO
SPOL:MUŠKO
HRANA:CRVI,MUHE I ŽOHARI
HRANITI JEDNOM DNEVNO (PORUKA ZA HRANJENJE: GARO CRV MUHA ŽOHAR)
KRLETKU ČISTITI JEDNOM TJEDNO (PORUKA ZA ČIŠĆENJE KRLETKE: GARO KRLETKA)
ŽIVOTNA DOB: 6 GODINA
DATUM ROĐENJA: 16.05.2010.
DVAPUT TJEDNO GA PUŠTATI IZ KRLETKE (PORUKA ZA PUŠTANJE IZ KRLETKE: GARO PUŠTA. IZ KRLE.)
POTOMSTVO: NAKON 4 MJESECA ŠTO IMAŠ GARU SAMO AKO SI GA REDOVITO HRANIO,ČISTIO I PUŠTAO IZ KRLETKE)
CIJENA: 60 GALEONA
IME:ROCKY
SPOL:MUŠKO
HRANA:CRVI,MUHE I ŽOHARI
HRANITI JEDNOM DNEVNO (PORUKA ZA HRANJENJE:ROCKY CRV MUHA ŽOHAR)
KRLETKU ČISTITI JEDNOM TJEDNO (PORUKA ZA ČIŠĆENJE KRLETKE: ROCKY KRLETKA)
ŽIVOTNA DOB: 5 GODINA
DATUM ROĐENJA: 16.05.2010.
DVAPUT TJEDNO GA PUŠTATI IZ KRLETKE (PORUKA ZA PUŠTANJE IZ KRLETKE: ROCKY PUŠTA. IZ KRLE.)
POTOMSTVO: NAKON 4 MJESECA ŠTO IMAŠ ROCKYA SAMO AKO SI GA REDOVITO HRANIO,ČISTIO I PUŠTAO IZ KRLETKE)
CIJENA: 60 GALEONA


MOČVARICE:


IME:MIO
SPOL:MUŠKO
HRANA:SKAKAVCI,MUHE I ŽABE
HRANITI JEDNOM DNEVNO (PORUKA ZA HRANJENJE: MIO SKAKAVAC MUHA ŽABA)
KRLETKU ČISTITI JEDNOM TJEDNO (PORUKA ZA ČIŠĆENJE KRLETKE: MIO KRLETKA)
ŽIVOTNA DOB: 5 GODINA
DATUM ROĐENJA: 16.05.2010.
DVAPUT TJEDNO GA PUŠTATI IZ KRLETKE (PORUKA ZA PUŠTANJE IZ KRLETKE: MIO PUŠTA. IZ KRLE.)
POTOMSTVO: NAKON 4 MJESECA ŠTO IMAŠ MIU SAMO AKO SI GA REDOVITO HRANIO,ČISTIO I PUŠTAO IZ KRLETKE)
CIJENA: 55 GALEONA
IME:PANĐO
SPOL:MUŠKO
HRANA:SKAKAVCI,MUHE I ŽABE
HRANITI JEDNOM DNEVNO (PORUKA ZA HRANJENJE: PANĐO SKAKAVAC MUHA ŽABA)
KRLETKU ČISTITI JEDNOM TJEDNO (PORUKA ZA ČIŠĆENJE KRLETKE: PANĐO KRLETKA)
ŽIVOTNA DOB: 5 GODINA
DATUM ROĐENJA: 14.02.2010.
DVAPUT TJEDNO GA PUŠTATI IZ KRLETKE (PORUKA ZA PUŠTANJE IZ KRLETKE: PANĐO PUŠTA. IZ KRLE.)
POTOMSTVO: NAKON 4 MJESECA ŠTO IMAŠ PANĐU SAMO AKO SI GA REDOVITO HRANIO,ČISTIO I PUŠTAO IZ KRLETKE)
CIJENA: 55 GALEONA


UTINE:IME: GOGA
SPOL:ŽENSKO
HRANA:MIŠEVI I GLISTE
HRANITI JEDNOM DNEVNO PO DVA MIŠA I JEDNU GLISTU (PORUKA ZA HRANJENJE: GOGA MIŠ MIŠ GLISTA)
KRLETKU ČISTITI JEDNOM TJEDNO (PORUKA ZA ČIŠĆENJE KRLETKE: GOGA KRLETKA)
ŽIVOTNA DOB: 7 GODINA
DATUM ROĐENJA: 16.05.2010.
DVAPUT TJEDNO JE PUŠTATI IZ KRLETKE (PORUKA ZA PUŠTANJE IZ KRLETKE: GOGA PUŠTA. IZ KRLE.)
POTOMSTVO: NAKON 4 MJESECA ŠTO IMAŠ GOGU SAMO AKO SI JE REDOVITO HRANIO,ČISTIO I PUŠTAO IZ KRLETKE)
CIJENA: 60 GALEONAIME:SEVER
SPOL:MUŠKO
HRANA:SKAKAVCI,MIŠEVI I ŽOHARI
HRANITI JEDNOM DNEVNO (PORUKA ZA HRANJENJE: SEVER SKAKAVAC MIŠ ŽOHAR )
KRLETKU ČISTITI JEDNOM TJEDNO (PORUKA ZA ČIŠĆENJE KRLETKE: SEVER KRLETKA)
ŽIVOTNA DOB: 7 GODINA
DATUM ROĐENJA: 16.05.2010.
DVAPUT TJEDNO GA PUŠTATI IZ KRLETKE (PORUKA ZA PUŠTANJE IZ KRLETKE: SEVER PUŠTA. IZ KRLE.)
POTOMSTVO: NAKON 4 MJESECA ŠTO IMAŠ SEVERA SAMO AKO SI GA REDOVITO HRANIO,ČISTIO I PUŠTAO IZ KRLETKE)
CIJENA: 70 GALEONA


OSTALE SOVE:
IME: TONKA
SPOL:ŽENSKO
HRANA:MIŠEVI I GLISTE
HRANITI JEDNOM DNEVNO PO DVA MIŠA I JEDNU GLISTU (PORUKA ZA HRANJENJE: TONKA MIŠ MIŠ GLISTA)
KRLETKU ČISTITI JEDNOM TJEDNO (PORUKA ZA ČIŠĆENJE KRLETKE: TONKA KRLETKA)
ŽIVOTNA DOB: 7 GODINA
DATUM ROĐENJA: 18.04.2010.
DVAPUT TJEDNO JE PUŠTATI IZ KRLETKE (PORUKA ZA PUŠTANJE IZ KRLETKE: TONKA PUŠTA. IZ KRLE.)
POTOMSTVO: NAKON 4 MJESECA ŠTO IMAŠ TINU SAMO AKO SI JE REDOVITO HRANIO,ČISTIO I PUŠTAO IZ KRLETKE)
CIJENA: 60 GALEONA
IME:GRGA
SPOL:MUŠKO
HRANA:SKAKAVCI,MIŠEVI I ŽOHARI
HRANITI JEDNOM DNEVNO (PORUKA ZA HRANJENJE: GRGA SKAKAVAC MIŠ ŽOHAR )
KRLETKU ČISTITI JEDNOM TJEDNO (PORUKA ZA ČIŠĆENJE KRLETKE: GRGA KRLETKA)
ŽIVOTNA DOB: 6 GODINA
DATUM ROĐENJA: 12.02.2010.
DVAPUT TJEDNO GA PUŠTATI IZ KRLETKE (PORUKA ZA PUŠTANJE IZ KRLETKE: GRGA PUŠTA. IZ KRLE.)
POTOMSTVO: NAKON 4 MJESECA ŠTO IMAŠ GRGU SAMO AKO SI GA REDOVITO HRANIO,ČISTIO I PUŠTAO IZ KRLETKE)
CIJENA: 60 GALEONA
IME:KIKI
SPOL:MUŠKO
HRANA:MUHE,ŽOHARI ILI GLISTE
HRANITI JEDNOM DNEVNO (PORUKA ZA HRANJENJE: KIKI MUHA ŽOHAR GLISTA)
KRLETKU ČISTITI JEDNOM TJEDNO (PORUKA ZA ČIŠĆENJE KRLETKE: KIKI KRLETKA)
ŽIVOTNA DOB: 4 GODINE
DATUM ROĐENJA: 07.02.2010.
DVAPUT TJEDNO JE PUŠTATI IZ KRLETKE (PORUKA ZA PUŠTANJE IZ KRLETKE: KIKI PUŠTA. IZ KRLE.
POTOMSTVO:NAKON 4 MJESECA ŠTO IMAŠ KIKIJA SAMO AKO SI GA REDOVITO HRANIO,ČISTIO I PUŠTAO I KRLETKE
CIJENA: 40 GALEONA
KUPLJEN!!!!
IME:LILI
SPOL:ŽENSKO
HRANA:CRVI,GLISTE ILI MUHE
HRANITI JEDNOM DNEVNO (PORUKA ZA HRANJENJE: LILI CRV GLISTA MUHA)
KRLETKU ČISTITI JEDNOM TJEDNO (PORUKA ZA ČIŠĆENJE KRLETKE: LILI KRLETKA)
ŽIVOTNA DOB: 3 GODINe
DATUM ROĐENJA: 07.02.2010.
DVAPUT TJEDNO JE PUŠTATI IZ KRLETKE (PORUKA ZA PUŠTANJE IZ KRLETKE: LILI PUŠTA. IZ KRLE.)
POTOMSTVO: NAKON 4 MJESECA ŠTO IMAŠ LILI SAMO AKO SI JE REDOVITO HRANIO,ČISTIO I PUŠTAO IZ KRLETKE)
CIJENA: 50 GALEONA
IME:OLGA
SPOL:ŽENSKO
HRANA:MIŠEVI
HRANITI JEDNOM DNEVNO PO TRI MIŠA (PORUKA ZA HRANJENJE: OLGA MIŠ MIŠ MIŠ)
KRLETKU ČISTITI JEDNOM TJEDNO (PORUKA ZA ČIŠĆENJE KRLETKE: OLGA KRLETKA)
ŽIVOTNA DOB: 7 GODINA
DATUM ROĐENJA: 07.02.2010.
DVAPUT TJEDNO JE PUŠTATI IZ KRLETKE (PORUKA ZA PUŠTANJE IZ KRLETKE: OLGA PUŠTA. IZ KRLE.)
POTOMSTVO: NAKON 4 MJESECA ŠTO IMAŠ OLGU SAMO AKO SI JE REDOVITO HRANIO,ČISTIO I PUŠTAO IZ KRLETKE)
CIJENA: 70 GALEONA
KUPLJENA!!!IME:TORO
SPOL:MUŠKO
HRANA:SKAKAVCI,MUHE I ŽOHARI
HRANITI JEDNOM DNEVNO (PORUKA ZA HRANJENJE: TORO SKAKAVAC MUHA ŽOHAR)
KRLETKU ČISTITI JEDNOM TJEDNO (PORUKA ZA ČIŠĆENJE KRLETKE: TORO KRLETKA)
ŽIVOTNA DOB: 6 GODINA
DATUM ROĐENJA: 07.02.2010.
DVAPUT TJEDNO GA PUŠTATI IZ KRLETKE (PORUKA ZA PUŠTANJE IZ KRLETKE: TORO PUŠTA. IZ KRLE.)
POTOMSTVO: NAKON 4 MJESECA ŠTO IMAŠ TORU SAMO AKO SI GA REDOVITO HRANIO,ČISTIO I PUŠTAO IZ KRLETKE)
CIJENA: 56 GALEONA


[/URL]SOVE U HARRYU POTTERU

[img]

Sove u Harryu Potteru (čarobnjačkom svijetu) služe kao kućni ljubimci i životinje koje prenose pisma čarobnjaka. U školi Hogwarts postoji sovinjak u koji učenici dolaze predati pismo nekoj sovi u sovinjaku kako bi ga ona poslala. Harry je imao sovu Hedvigu koju je dobio na dar od Hagrida za svoj 11 rođendan. Ron je imao sovu Praskavka kojeg je dobio od Harryevog kuma Siriusa Blacka. Sove su traženi kućni ljubimci baš zato jer prenose poštu te su zbog toga čarobnjacima jako korisne a itekako potrebne ! Ljudi većinom sove kupuju u dućanu u zakutnoj ulici u Eylipsovoj kući sova.


[i] [/URL]NADAM SE DA VAM SE JE SVIDIO DUĆAN !!! Smile

[URL=https://redcdn.net/ihimizer/i/50831.jpg/]


Zadnja promjena: josip cullen; sri lip 30 2010, 13:25; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
Josip Severus Cullen
2.godina Durmstanga
2.godina Durmstanga
Josip Severus Cullen

Broj postova : 1285

PostajNaslov: Re: Josipova kuća sovi 2   sri lip 30 2010, 13:23

Evo novoga dućana sovama !!! Kupujte !!! Smile
[Vrh] Go down
CrouchJr.
1.godina Durmstanga
1.godina Durmstanga
CrouchJr.

Broj postova : 451

PostajNaslov: Re: Josipova kuća sovi 2   sri kol 04 2010, 09:52

ja si kupujem močvaricu mio Very Happy

owh,i možda nacrtam sove. Wink
[Vrh] Go down
Josip Severus Cullen
2.godina Durmstanga
2.godina Durmstanga
Josip Severus Cullen

Broj postova : 1285

PostajNaslov: Re: Josipova kuća sovi 2   sri kol 04 2010, 11:51

može super Smile počinješ hraniti i to tek poslije 01,09.!
[Vrh] Go down
Josip Severus Cullen
2.godina Durmstanga
2.godina Durmstanga
Josip Severus Cullen

Broj postova : 1285

PostajNaslov: Re: Josipova kuća sovi 2   pet kol 06 2010, 14:13

pa, pa moje sovice voljim vas! zbogom marin! koliko ja znam ovo mi je posljednji post... Sad
bilo mi je lijepo na ovom forumu...
[Vrh] Go down
Marin
Ravnatelj Durmstranga
Ravnatelj Durmstranga
Marin

Broj postova : 3932

PostajNaslov: Re: Josipova kuća sovi 2   sub kol 07 2010, 20:52

Ja bne razumijem zasto, nitko mi ne eli objasniti...S poštovanjem, Vaš admin foruma
[Vrh] Go down
Aldina Drexell
Zamjenik ravnatelja i profesor
Zamjenik ravnatelja i profesor
Aldina Drexell

Broj postova : 2952

PostajNaslov: Re: Josipova kuća sovi 2   uto lis 05 2010, 18:11

*Ako je još ovo aktuelno ja želim sovu po imenu Toro. 56 galeona.
[Vrh] Go down
Marin
Ravnatelj Durmstranga
Ravnatelj Durmstranga
Marin

Broj postova : 3932

PostajNaslov: Re: Josipova kuća sovi 2   sri lis 06 2010, 17:25

Trgovina je zatvorena jer nema josipa...S poštovanjem, Vaš admin foruma
[Vrh] Go down
Josip Severus Cullen
2.godina Durmstanga
2.godina Durmstanga
Josip Severus Cullen

Broj postova : 1285

PostajNaslov: Re: Josipova kuća sovi 2   čet sij 13 2011, 20:26

ok, evo dućan je ponovno otvoren Smile)) pa možete poćeti kupovati svoje sove! Smile
[Vrh] Go down
EŁŁy Łovegood
Profesor i predstojnik Haisa
Profesor i predstojnik Haisa
EŁŁy Łovegood

Broj postova : 758

PostajNaslov: Re: Josipova kuća sovi 2   čet sij 13 2011, 22:30

ja bi Lucy?? može?


Some one tell me that: "Life is suck and then just die."
I don't thing so. Smile
[Vrh] Go down
Josip Severus Cullen
2.godina Durmstanga
2.godina Durmstanga
Josip Severus Cullen

Broj postova : 1285

PostajNaslov: Re: Josipova kuća sovi 2   uto sij 18 2011, 00:57

da može Smile evo od sutra molim te da je počneš hraniti, čistiti i te stvari Smile
[Vrh] Go down
EŁŁy Łovegood
Profesor i predstojnik Haisa
Profesor i predstojnik Haisa
EŁŁy Łovegood

Broj postova : 758

PostajNaslov: Re: Josipova kuća sovi 2   uto sij 18 2011, 11:33

sad nisam skužila di mi moramo kao hraniti sovu, ovdje ili tebi šaljemo poruku??

ako ovdje LUCY MIŠ MIŠ ŽABA


Some one tell me that: "Life is suck and then just die."
I don't thing so. Smile
[Vrh] Go down
Josip Severus Cullen
2.godina Durmstanga
2.godina Durmstanga
Josip Severus Cullen

Broj postova : 1285

PostajNaslov: Re: Josipova kuća sovi 2   ned sij 23 2011, 16:38

ovdje Smile požuri...
[Vrh] Go down
EŁŁy Łovegood
Profesor i predstojnik Haisa
Profesor i predstojnik Haisa
EŁŁy Łovegood

Broj postova : 758

PostajNaslov: Re: Josipova kuća sovi 2   ned sij 23 2011, 22:30

LUCY MIŠ MIŠ ŽABA

onda LUCY PUŠTA IZ KRLET.
da mogu očistiti xD

LUCY KRLETKA


Some one tell me that: "Life is suck and then just die."
I don't thing so. Smile
[Vrh] Go down
Emili
1.godina Durmstanga
1.godina Durmstanga
Emili

Broj postova : 788

PostajNaslov: Re: Josipova kuća sovi 2   uto vel 15 2011, 23:44

Ja bih kupila Millie-70 galeona
[Vrh] Go down
Hermiona Vesli
Profesor
Profesor
Hermiona Vesli

Broj postova : 1032

PostajNaslov: Re: Josipova kuća sovi 2   sub vel 19 2011, 13:01

IME:LILI
SPOL:ŽENSKO
HRANA:CRVI,GLISTE ILI MUHE
HRANITI JEDNOM DNEVNO (PORUKA ZA HRANJENJE: LILI CRV GLISTA MUHA)
KRLETKU ČISTITI JEDNOM TJEDNO (PORUKA ZA ČIŠĆENJE KRLETKE: LILI KRLETKA)
ŽIVOTNA DOB: 3 GODINe
DATUM ROĐENJA: 07.02.2010.
DVAPUT TJEDNO JE PUŠTATI IZ KRLETKE (PORUKA ZA PUŠTANJE IZ KRLETKE: LILI PUŠTA. IZ KRLE.)
POTOMSTVO: NAKON 4 MJESECA ŠTO IMAŠ LILI SAMO AKO SI JE REDOVITO HRANIO,ČISTIO I PUŠTAO IZ KRLETKE)
CIJENA: 50 GALEONA[Vrh] Go down
Emili
1.godina Durmstanga
1.godina Durmstanga
Emili

Broj postova : 788

PostajNaslov: Re: Josipova kuća sovi 2   sri vel 23 2011, 17:36

Ipak neću kupit sovu..xDD
[Vrh] Go down
Sponsored content
PostajNaslov: Re: Josipova kuća sovi 2   

[Vrh] Go down
 
Josipova kuća sovi 2
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Harry Potter-Škola magije Durmstrang :: Zroix :: Ulica Nokturno :: Prikutna ulica-
Forum(o)Bir:  
Free forum | © phpBB | Free forum support | Kontaktiraj | Report an abuse | Sosblog.com